петък, 28 февруари 2014 г.

Catrice Eyeliner pen vs. Essence Eyeliner pen

Здравейте, момичета!

Освен червилата другата ми голяма страст са очните линии, обожавам начина, по който правят погледа супер изразителен без да са натрапчиви, като в същото време при желание може да се постигне доста по-драматичен ефект. Признавам овладяването на "изкуството" на поставяне на прецизна очна линия не е никак лесно, но пък си заслужава щом веднъж се доближиш до него и щом успееш да намериш идеалната за теб форма. Цялата процедура неизменно се улеснява още повече от факта, че на пазара вече има най-различни варианти очни линии, които имат за цел всеки да намери най-лесния за себе си начин на нанасяне (течна, гел или писалка). 
Първоначалната идея за този пост беше да споделя впечатленията си от новата очна линия писалка на Катрис със супер тънък писец за прецизно нанасяне, но в крайна сметка реших да направя съпоставка с друга подобна, да не кажа същата писалка, но на Есенс. Този тип очна линия, смятам, че е най-достъпният вариант за начинаещи в тази област, тъй като супер финият писец позволява най-лесно доближаване до линията на миглите и по-голям контрол върху нанасянето поради равномерно изпускащото се количество от продукта. Първата ми подобна писалка-маркер беше отново на Есенс, но от серията с "нормален" писец, с която обаче не се сработих, тъй като изсъхна много бързо(подозирам, че беше отваряна в магазина, тъй като и до момента тези писалки нямат защитно фолио). Със следващата очна линия, а именно Essence superfine eyeliner pen, станахме почти неразделни и тъй като започна леко да засъхва вече се насочих към подобната на нея Catrice Calligraph ultra slim eyeliner pen.  И сега по същество: 

Дизайн: Тук мога да кажа, че двете писалки са абсолютно еднакви. Опаковката и на двете е стабилна и удобна, черна със сребрист надпис. Капачките се затварят плътно с щракване, така че няма опасност от преждевременно засъхване.

Писец: И тук продуктите са абсолютно идентични. Писецът е тънък и заострен, достатъчно гъвкав, за да позволи лесното нанасяне на очната линия. Преди нанасяне върху клепача е необходимо съвсем за кратко да се притисне писецът към салфетка (може и директно върху клепача), за да се напои с продукта. Важно да отбележа е, че тук очната линия на Катрис се справя доста по-зле от тази на Есенс, която няма нужда от много притискане и разписване, дори сега, когато продуктът започва леко да засъхва.

Горе - писалката на Катрис, като цвета е малко по-наситен, от колкото е върху клепача; Долу - писалката на Есенс;
Цвят:  Цветът и на двете писалки е черен, като този на Есенс е по-наситен и има лек лилавеещ подтон, който ми напомня на истински маркер, който обаче се забелязва едва при премахване на очната линия.  Тук обаче идва другото ми разочарование от писалката на Катрис. Цветът на очната линия няма нищо общо с blackest black, доста слабо пигментиран е, което честно казано ме учуди, предвид, че съм много доволна от всички останали продукти на марката, които притежавам.

Трайност: И двете очни линии са сравнително трайни, но и при двете отчитам един голям минус - при премахването им остава лека оцветена следа, която се изтрива малко трудно, дори с мицеларната вода на Биодерма.

Цена: Essence superfine eyeliner pen - 5 лв. ; Catrice Calligraph ultra slim eyeliner pen - 6 лв.

Определено не бих повторила покупката на Catrice Calligraph ultra slim eyeliner pen, докато Essence superfine eyeliner pen смятам, че е едно добро попадение, особено когато бързам и нямам време за изискващите по-голяма прецизност гел или течна очна линия, това е скоростният ми избор.

Какъв е вашият опит с подобни продукти?

До скоро!
М.В.П

Няма коментари:

Публикуване на коментар