събота, 28 юни 2014 г.

Maybelline Colorama Bleached Neons nail polish - или едно голямо разочарование!

Здравейте, момичета!

Рядко се случва да имам желание да пиша негативни ревюта за някой продукт, но днес съм толкова разочарована, че не се стърпях, и дори да помогна само на една от вас да спести парите си значи е имало смисъл. Днешното ревю, както се вижда от заглавието е за един от лаковете от новата серия на Maybelline - Bleached Neons. Предварително искам да се извиня за нескопосаното нананасяне на лака върху ноктите ми, което ще видите на снимките, но по-надолу причината за това ще се изясни.

Oт известно време минавайки покрай стената на марката в кварталното Lilly заглеждах свежите цветове на тези лакове. До колкото успях да видя поне в този магазин имаше налични само 4 цвята - прасковено, оранжево (това, което взех аз), розово и зелено. Лакът, с който се сдобих аз е с номер 242 и бих го определила като нещо средно между прасковено и коралово. В шишенцето цвета изглежда супер свеж и наистина е такъв, стига всичко останало, от формулата до четката, да не беше голямо разочарование.
Започвам с опаковката - стандартната за лаковете на марката от тази серия, симпатично обло, прозрачно шишенце, през което се вижда цвета на лака. За съжаление не мога да кажа нищо хубаво за четката, която макар стандартна при този лак беше някак твърда и леко рошава, което до толкова затрудни нанасянето, че успях да се омажа цялата (както се вижда). Що се отнася до формулата... ужасна, прекалено гъста, в сравнение с други лакове от серията Colorama (имам 2 от тях, от които съм доста доволна, за разлика от този). Нанесена върху нокътя се сгъстява много бързо, от което остават неприятни черти. В същото време лкът съхне доста бавно и дори след около час успях да обеля без да искам един нокът и не се стърпях да премахна целия лак. Нанесен на един пласт лакът не е особено покривен и стои на черти. След втория пласт цвета е по-наситен, но пак на места личат леки черти, а освен това малко след нанасянето почти целия блясък на лака изчезва и стои доста грозно на ноктите, като дори веселият цвят не успя да ме развесели. Нямам представа дали такъв е случаят и на останалите цветове, но за себе си мога да кажа, че това са най-зле похарчените ми 3-4 лв. в последно време...


На горните снимки лакът е нанесен на 1 пласт, на тази долу е на 2 пласта.

До скоро, с нови положителни емоции и козметични попадения, надявам се!
М.В.П. :)))

2 коментара:

  1. Явно цялата им серия е много сполучлива от към цветове, ноо не и от към качество :)) Доста негативни ревюта изчетох за този продукт на марката :) Поздрави!
    www.artennviu.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да за съжаление, защото цветовете са много свежи и летни :)

      Изтриване